Кадър и видео: Нова ТвНова тв потърси абитуриенти от различни краища

...
Кадър и видео: Нова ТвНова тв потърси абитуриенти от различни краища
Коментари Харесай

За какво гласува младото поколение?

Кадър и видео: Нова Тв

Нова тв потърси абитуриенти от разнообразни краища на България, които гласоподават за първи път, с цел да ги попитаме какво чакат от политиците. Те са от поколението на младите - тези, които няма да оставят различен да избере бъдещето им.

Срещаме ви с Александър и Борислава от София, Емил от Монтана и Александра от Бургас. 

„ Според мен нашият глас има значение и е значим. От нас зависи кой ще бъде на власт и по какъв метод ще бъде ръководена страната и градът “, показа Емил Георгиев, възпитаник във Финансово-стопанска професионална гимназия в Монтана.

„ По-голямата част от хората, с които разговарях считат, че връстниците ми не са задоволително заинтригувани и осведомени за протичащото се в България. Те мислят, че гласът им няма значение и че не могат да трансформира нищо. Някои от тях не се възползват от гласа им, даден от Конституцията “, съобщи още Александра Танева.

Едни са избрали да изоставен страната ни. За малко, до момента в който учат. Но преди да заминат, ще гласоподават.

„ Ще гласоподавам да, вълнувам се. Мисля, че е значимо точно младежите да гласоподават, тъй като това е нашият избор. Не би трябвало някой различен да го прави вместо нас “, показа Борислава.

„ За първи път ще гласоподавам. По-добре е да отидеш и да гласуваш, а не да оставиш другите да те водят “, сподели още Александър Иванов.

След последната си година в 31-во СУЧЕМ „ Иван Вазов “ Александър и Борислава избират Англия. Тя ще учи биология и химия, а той желае да работи като строителен инженер един ден. На изборите ще поддържат хора, които споделят концепциите им.

Други ще останат тук. Като Александра от Бургас.

„ Моите родители са останали тук с концепцията аз да имам едно по-добро бъдеще и в действителност се надявам, че изборът ми да остана и да се развъртвам в България е верен. Ако след това не видя тази смяна, която ми обезпечава сигурност,  най-вероятно и аз ще диря опция в друга страна “, показа Александра Танева.

След последния учебен звънец Емил избира да остане да учи и работи в родния град Монтана.

„ В последните години градът ни е претърпя много промени към положително. Предполагам, че това ще продължи и отсега нататък, до момента в който най-после Монтана стане един превъзходен град за живеене и от ден на ден хора не стартират да идват тук, вместо да бягат “, счита Емил Георгиев.

Той ще остане, с цел да оказва помощ на родителите си в фамилната компания, която има потребност от работна мощ. Както и цяла Северозападна България.

Всички тези младежи от София, Монтана и Бургас имат вяра, че имат силата да местят на локалните избори и считат, че е време всички да отстояваме правата си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР